Wie is Eric

uziek maken is misschien wel het leukste dat er bestaat. Je hebt van je hobby je beroep gemaakt en je treedt op voor mensen die plezier hebben in wat jij doet. Bij het organiseren van levende muziek bij een event is het wel van belang dat de gasten die muziek krijgen voorgeschoteld die het beste past bij de gelegenheid. Een swingende dansavond met dance classics vereist een hele andere orkestsamenstelling dan een diner dansant of een achtergrondmuziekje tijdens een receptie waarbij het netwerken van de gasten centraal staat of een concert waarbij het luisterplezier voorop staat.

Vanaf begin jaren ’80 heeft Eric Timmermans zich als een all round musicus ontwikkeld die van veel markten thuis is. Omdat er uitsluitend gewerkt wordt met ervaren professionele musici is er geen sprake van een vaste bezetting. Veel musici waar Eric mee samenwerkt hebben een drukke speelagenda, doen theatertournees, spelen in het buitenland en zijn dus niet altijd beschikbaar. Eric heeft dus een enorme poule van voortreffelijke musici om zich heen verzameld die weten hoe een event muzikaal gezien tot een succes moet worden gemaakt. De kwaliteit die geleverd wordt heeft geleid tot een samenwerking met talloze evenementenbureaus, restaurants en hotels. Sommige samenwerkingen bestaan al meer dan 25 jaar.

Erg belangrijk is dus wel dat er een voorgesprek plaats vindt waarbij de klant duidelijk maakt wat hij/ zij wil. Aan de hand van dat gesprek wordt maatwerk geleverd en de juiste bandsamenstelling gemaakt.